om lite allt möjligt

Profilkläder – ett måste?


skrivet den 06 okt av Malin, klockan:10:26

Jag älskar verkligen kläder, och jag har en väldigt bred stil!! I vissa fall kan jag vara lite mer rockig, svarta kläder, nitar på skor, byxor och på mina väskor. Men jag kan även vara lite mer ”kontorsklädd”, alltså lite mer proper som folk säger. I de flesta fall så är jag lite mer åt den där rockliga locken, men ibland känner jag mig lite tvingad till att se mer proper ut. Speciellt när man ska söka jobb, eller åka någonstans. Tvingad var kanske fel ordval, men jag känner att människor som aldrig träffat mig förut, kommer få en bättre bild av mig om jag ser proper ut, och inte som jag brukar. Jag kanske tar lite mer färgglada kläder, dissar nitarna och tar mina Converse i stället. Man vill ju att dem man träffar angående ett jobb ska tycka att man ser bra ut och så vidare. '

Och allt prat om piercingar och tatueringar är löjligt. Visst, jag förstår om kanske en kund blir livrädd för någon som har piercingar och tatueringar på ett fint och propert kontor (inte för att jag skulle bli de), eller får en helt fel uppfattning om företaget. Men så länge man är trevlig och glad och bemöter människor på ett bra sätt så tycker jag inte att det ska få spela någon roll. Läste precis en artikel där det stod om just detta.

 http://www.aftonbladet.se/tema/jobbasmart/article12535240.ab 

Man ska ha rätt ”profilkäder” på sig när man jobbar. Och jag håller dock med om detta, man måste ju kunna lyda chefens order om att man borde byta kläder, eller ta ur en piercing. Men jag tycker det är synd! Man vill ju vara den man är, inte någon annan. Men då kanske man ska fundera på att ha ett annat jobb där man KAN se ut som man vill och vara dem man är! Det tänker jag göra i alla fall!  


Just nu värderat 1.5 av 35 människor

  • Currently 1,485714/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

Kommentarer är stängt